Verdifull samling for SirkAQ-prosjektet avholdt i Rørvik

SirkAQ-prosjektets andre samling ble avholdt i Rørvik forrige uke, med stor suksess. SinkabergHansen og Oceanize arrangerte en todagers samling som inkluderte inspirerende økter og fruktbare diskusjoner mellom alle partnerne.

Om lag 35 representanter fra de åtte partnerbedriftene deltok på samlingen i prosjektet «Sirkulære løsninger for havbruksnæringen». Målet om «zero plastic waste by 2030» fortsetter å være et drivende mantra for prosjektet. Deltakerne fikk mulighet til å øke sin kunnskap og forståelse av SinkabergHansens lakseproduksjon og Oceanizes miljøstasjon.

Dag 1: Lærerikt innblikk i SinkabergHansen

Første dagen startet på Rørvik Hotell, hvor prosjektets status ble gjennomgått. Hver partner delte sine fremskritt og resultater fra prosjektet.

Dagen fortsatte med en spennende tur til Nærøysund næringspark, hvor vi fikk se hvordan lokalt næringsliv jobber med teknologiutvikling. Deretter gikk turen til SinkabergHansens nye helautomatiserte laksefabrikk hvor imponerende mengder laks blir prosessert. Besøket ble avsluttet med en tur til et av SinkabergHansens oppdrettsanlegg med nedsenket drift. En lærerik dag med gode diskusjoner mellom prosjektpartnerne.

Dag 2: Besøk til Oceanize og prosjektdiskusjoner

Dag to av samlingen startet med en engasjerende omvisning på Oceanizes anlegg, ledet av gründer og forretningsutvikler Tom Richard Hamland. Dagen fortsatte med gjennomganger og diskusjoner om prosjektets fremdrift og fremtidige planer.

Disse to dagene med intens aktivitet og konstruktive diskusjoner resulterte i en betydelig utveksling av ideer for hele konsortiet. Vi ser nå frem til videre fremskritt i vår felles visjon om «zero plastic waste by 2030».

Planleggingen for neste samling er allerede i gang. Den vil finne sted i Oslo, med Oslo Metropolitan University som vert

Flere artikler