Marie Stoknes ny ressurs i SirkAQ-prosjektet 

Marie Stoknes har overtatt rollen som leder for arbeidspakke 2 Levetidsforlengelse av oppdrettsutstyr. Hun begynte i ScaleAQ tidligere i vår i en nyopprettet stilling som Materialteknisk leder – Grønn Plattform. Med ansettelsen av Marie ønsker vi å styrke ressursene som er dedikert til å utvikle sirkulære løsninger for plastprodukter i havbruksnæringen.  

Om Marie  

Marie Stoknes har en M.Sc. i industriell kjemi og bioteknologi med spesialisering i materialteknologi fra NTNU. Hun har bakgrunn fra metallindustrien, spesielt innen silisiumproduksjon, hvor hun har arbeidet i åtte år. Først som toårig trainee, deretter som prosessansvarlig for to produksjonsavdelinger på et silisiumsmelteverk. 

Marie, opprinnelig fra Sunnmøre, har alltid hatt en tilknytning til havet og en interesse for bærekraftig forvaltning av havets ressurser. Dette engasjementet førte henne til ScaleAQ, hvor hun nå jobber med sirkulære verdikjeder for plastutstyr for å redusere plastproduksjon og CO2-avtrykk. 

Maries Rolle i SirkAQ 

Marie skal lede arbeidspakke 2 i SirkAQ-prosjektet. Dette innebærer et dypdykk i plastmaterialene som brukes i havbruksnæringen, inkludert tau og not. Hun vil utvikle metoder og tester for å forlenge levetiden til komponenter og bidra til testing av nye produkter laget av resirkulert plastutstyr. 

Marie beskriver jobben som svært givende, særlig på grunn av det tette samarbeidet med de andre partnerne i prosjektet. Hun lærer om utfordringene i oppdrettsnæringen, forskning og analyser fra dedikerte forskere, plastproduksjon og prosessen med å resirkulere plastprodukter 

Vi ønsker Marie Stoknes hjertelig velkommen i prosjektet og ser frem til å se de positive bidragene hun vil bringe til SirkAQ-prosjektet! 

Flere artikler